3 gode grunde til at tage på safari i Sydafrika

Safari i Sydafrika byder på alle de storslåede oplevelser med dyr, som du kunne drømme om – endda til en overkommelig pris. Derudover er en stor del af landet malariafrit, og du kan finde en lang række dygtige guider.

For mange er det en drøm at komme på safari. Det er en mulighed for at se dyr, som du ellers kun har set på TV og i zoologisk have. Det er derfor en helt særlig oplevelse at være så tæt på dem. Heldigvis er det de seneste år blevet langt mere tilgængeligt at tage på safari. Det giver flere og flere mulighed for at udleve deres drøm.

Et af de lande, der er særligt populært at tage på safari i, er Sydafrika. Det er et land, der er meget nemt at rejse i, og hvor du netop finder de vilde dyr, der er nogle af mest populære på en safari, for eksempel elefanter, løver, næsehorn og leoparder. Her er tre gode grunde til, at du bør tage på safari i Sydafrika.

1. Malariafri områder

En stor del af Sydafrika er fri for malaria, hvilket betyder, at du kan tage dertil helt uden at skulle bekymre dig om sygdommen. Det giver en kæmpe frihed, at du ikke behøver at behøver at tage stærk medicin, der kan give dig bivirkninger.

For mange, der tager medicin i forvejen på grund af andre sygdomme, er det også en god mulighed, da det ikke altid er muligt at kombinere andre typer af medicin med forebyggende medicin mod malaria.

Hele det nordvestlige område omkring Limpopo er fri for malaria. Når du skal på safari i Sydafrika, behøver du derfor kun at få genopfrisket din difteri og stivkrampevaccination og at få en vaccination mod Hepatitis A.

2. Højtuddannede guider – ofte mulighed for danske guider

Når du skal på safari, er din guide altafgørende for din oplevelse. Det er guiderne, der ved, hvor dyrene holder til, og som kan fortælle dig alt om, hvordan de lever. En god guide er derfor virkelig med til at gøre en stor forskel i forhold til, om du får en god oplevelse eller ej.

I Sydafrika har guiderne et meget højt niveau. De taler alle engelsk, og nogle steder kan du endda finde danske guider. Det er med til at gøre, at der ikke kommer til at være nogen sprogvanskeligheder. (link her til lodge og noget om deres guider)

3. Konkurrencedygtige priser

Som nævnt er priserne på safari i Sydafrika meget fornuftige. Det er med til at gøre, at langt de fleste i dag kan være med. Med billigere flybilletter er det blevet muligt at flyve billigt til landet, hvor et lavere prisniveau er med til at gøre, at din safari ikke kommer til at koste det hvide ud af øjnene.

I dag koster en safaritur i Sydafrika nogenlunde det samme som en to ugers badeferie i Thailand, men safarien byder på så mange flere oplevelser.