Indret dig med et barbord

Har du lidt overskydende plads i køkkenet, i stuen eller i kælderen? Så har du mulighed for at give dit hjem en trendy opgradering med et lækkert barbord. Her kan du læse mere om det nye populære møbel, og få inspiration til, hvordan du kan bruge det i din indretning.

Barborde vinder for alvor frem i indretningen i disse år. De høje og elegante borde er nemlig perfekte til at give boligen et strejf af luksus og charme. Hvis du gerne vil tilføre dit hjem et skud personlighed, kan du også med fordel investere i et barbord. De findes nemlig i en lang række af smukke designs, så du har rig mulighed for at finde en model, der afspejler din smag.

Er du på udkig efter et lækkert barbord? Få masser af inspiration her.

Hvilke typer barborde findes der?

Der findes grundlæggende to typer af barborde: De høje borde med lange og elegante ben, og de lave borde som er designet med hjul.

Du har mulighed for at vælge mellem en lang række af lækre materialer, hvis du vil anskaffe dig et højt barbord. Særligt populært er det med forskellige træsorter såsom valnød, eg, bøg og mahogni, og de organiske materialer passer da også perfekt ind i den nordiske indretningsstil, som dyrker naturlige kvalitetsmaterialer.

Barborde kan dog også være fremstillet af stål eller som en kombination af stål og træ. De små fine rulleborde er ofte udført i messing – nogle gange med bordplader i glas. Disse borde oser af vintage-charme og er virkeligt velegnede, hvis du vil skabe en lækker fremvisning af dine gode flasker rom, gin og whisky.

På den måde kan du – i ægte Mad Men-stil – skænke en god sjus til dig selv eller dine gæster før middagen.

Sådan burger du et barbord i indretningen

De små rulleborde er særligt designet til at stille dine smukke flasker og glas på, og derfor giver det bedst mening at have bordet stående i et rum, hvor du har lyst til at slå dig ned med en lille drink. Det kunne f.eks. være i stuen, eller – endnu bedre – på kontoret eller herreværelset.

Høje barborde kan på den anden side bruges til meget andet end til at drikke sjusser ved. F.eks. er det ideelt at slå dig ned ved barbordet, når du vil nyde en hurtig frokost eller en kop kaffe med vennerne.

Fordi et højt barbord som regel har et ret let udtryk og ikke fylder så meget, er det nemt at få det til at passe ind i stuen, i køkkenet, i kælderen, eller på andre steder, hvor du har lidt plads tilovers.

Ønsker du dig et barbord?

Hvis du drømmer om at få et barbord, så husk at tænke på, hvilket design og hvilke materialer der vil gå godt i spænd med din øvrige indretningsstil. Skal det være mørkt eller lyst træ? Eller er du mere til minimalistisk stål?

På grund af barbordets højde vil du også få brug for nogle barstole, der passer til bordets mål. Her kan du enten vælge nogle stole, der matcher bordet, eller nogle stole i en anden stil, hvilket kan skabe en spændende kontrast. Mulighederne er mange, så det er bare at slå dig løs!