Sådan fungerer splitleasing

Vil du gerne slippe for at blive beskattet for din fri firmabil? Så læs med her, hvor du kan lære om de mange fordele, der er ved splitleasing.

Er du selvstændig, eller stiller din arbejdsplads en firmabil til din rådighed? Så kan du med fordel undersøge dine muligheder for splitleasing. Med splitleasing kan du og din familie nemlig få adgang til at bruge en lækker og behagelig bil på en meget økonomisk vis.

Er du interesseret i splitleasing? Så klik her, hvor du kan lære meget mere om den smarte ordning.

Hvordan fungerer splitleasing?

Splitleasing er betegnelsen for en ordning, hvor du og din arbejdsplads deles om leasingafgiften og driftsomkostningerne på din firmabil. Mere konkret bliver udgifterne altså splittet mellem din kørsel i henholdsvis privat- og erhvervsmæssig sammenhæng.

Hvis du eksempelvis kører i din bil i privat sammenhæng i 30 % af tiden og anvender den i erhvervsmæssig sammenhæng i 70 % af tiden, så vil driftsomkostninger og leasingafgifter blive delt mellem dig og din arbejdsplads, så du betaler 30 %, og firmaet betaler de resterende 70 %. På den måde kan der være mange penge at spare – både for dig og din arbejdsplads.

Ingen beskatning af fri firmabil

En fri firmabil er et skattepligtigt personalegode, som nemt kan gå hen og blive en dyr affære for den enkelte medarbejder. Men med splitleasing kan du helt undgå den tunge beskatning.

Fordi du selv betaler omkostningerne for den tid, du bruger din firmabil privat, vil du nemlig ikke blive beskattet af fri firmabil. På trods af at leasingafgift og udgifter til f.eks. reparationer, benzin og forsikring deles mellem dig og din arbejdsplads efter den aftalte procentsats, vil du i de fleste tilfælde kunne spare mange penge, i forhold til hvad du ville skulle af med i skattetillæg for fri bil.

Din arbejdsplads vil ligeledes kunne drage fordel af ordningen. For hvis du, som i førnævnte eksempel, bruger bilen til privatkørsel i 30 % af tiden, så vil firmaet spare 30 % i forhold til konventionel erhvervsleasing.

Hvornår kan splitleasing betale sig?

Splitleasing kan særligt være en gunstig løsning, når du bruger din bil til arbejdskørsel i størstedelen af tiden. Som hovedregel kan du regne med, at splitleasing kan betale sig, hvis din kørsel i privat sammenhæng bliver holdt på mindre end 40 % af den samlede kørsel.

Sommetider kan det dog være end god idé at vælge splitleasing, selv hvis du skulle bruge firmabilen privat i mere end 40 % af tiden. Det gælder f.eks. hvis du er selvstændig. I det tilfælde vil dit firma nemlig spare udgifterne til den private kørsel, mens du slipper for beskatningen.

Husk korrekt registrering