Suppegryder kan også bruges til andet

Suppegryder egner sig perfekt til at koge suppe i. Det siger lidt sig selv. Men vidste du, at du også kan bruge din suppegryde til mange andre ting? Det kan for eksempel være at bage brød og boller.

Når det blæser, regner og sner udenfor, er der ikke noget bedre end at hygge sig med en rygende varm portion suppe. Derfor har de fleste af os vel også en god suppegryde stående i køkkenskabet derhjemme, som flittigt bliver taget i brug på de kolde og blæsende årstider.

Resten af året kommer suppegryder desværre ofte bare til at stå og samle støv. For hvem har lyst til en langtidssimret hønsekødssuppe, når solen bager udenfor? Heldigvis kan du sagtens bruge din suppegryde til en masse andre ting – og på den måde kan du have glæde af den hele året rundt.

Hvad er en suppegryde?

Suppegryder er meget rummelige gryder, der som regel kan indeholde omkring 7-15 liters væske. Gryderne er helt ideelle at koge suppe i, da de snildt kan rumme én til to suppehøner til en smagfuld hønsekødssuppe eller en god omgang ben til oksekødssuppen. Skal du koge grønsags- eller fiskefond, er det også din suppegryde, du skal finde frem.

Du kan finde meget mere information om suppegryder lige her.

Når du ikke har lyst til supper, er der heldigvis også mange andre ting, du kan bruge din suppegryde til.

Bag brød og boller

Er du glad for at bage boller og brød? Så har du sikkert mindst én gang oplevet, at din dej er hævet så meget, at den flyder udover skålens kanter. Og mens det naturligvis er skønt, når der er godt gang i hævningen, kan det ofte være et lidt utaknemmeligt arbejde at skulle fjerne gammelt og indtørret dej fra køkkenbordet.

Derfor er det enormt smart at sætte dej til at hæve i suppegryder. Selvom du slår en virkelig stor dej op, vil du nemlig ikke risikere, at dejen hæver over.

Til store portioner og food prepping

Skal du lave mad til et større selskab? Så kan du med fordel finde den store suppegryde frem. Den er nemlig super velegnet til at lave større portioner af sammenkogte retter i som f.eks. en god bolognese eller en bøf stroganoff. Du kan ligeledes anvende dine suppegryder til at koge pasta, ris eller kartofler til mange mennesker.

Suppegryder egner sig også perfekt til food prepping – det vil sige det at forberede dine måltider til mange dage frem. Brug f.eks. din gryde til at koge en stor omgang bønner, som du kan bruge til alt fra chili con carne til skønne salater i løbet af ugen.

Kun fantasien sætter grænser

Suppe er en dejlig spise – men den er også ret sæsonbestemt. For hvor det om efteråret og vinteren er helt vidunderligt at styrke sig på en smagfuld portion suppe, føles det bare helt forkert på de varmere årstider. Det betyder dog ikke, at du er nødt til at sende dine suppegryder på sommerferie, så snart temperaturerne begynder at kravle opad. Slip bare din fantasi løs – så vil du nok få mange gode idéer til, hvordan du kan bruge dine store gryder året rundt.